Teamuitje dienst Dommelvallei

Dienst Dommelvallei maatschappelijk actief bij Ananz

Dienst Dommelvallei maatschappelijk actief bij Ananz.

8 Medewerkers van het Managementteam van Dienst Dommelvallei gingen met hun teamuitje maatschappelijk actief aan de slag bij de dagbehandeling van Ananz. Voor de zomervakantie hadden ze contact opgenomen met Yvonne Kruizinga-Meier van stichting Samen Voor Geldrop-Mierlo om dit te organiseren. Samen voor Geldrop-Mierlo brengt bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar, om op die manier van betekenis voor elkaar te zijn en 2 werelden met elkaar te verbinden.

Yvonne van Samen voor Geldrop-Mierlo ging aan de slag met de wensen van Dienst Dommelvallei en dacht gelijk aan haar partner Ananz. Zij werden ook enthousiast en hebben een parcours in elkaar gezet, waarbij de medewerkers van Dienst Dommelvallei aan deelnemers van de dagbehandeling werden gekoppeld. Door samen in duo’s een parcours af te leggen, werd er op een actieve en laagdrempelige manier kennis met elkaar werd gemaakt. Er ontstond een sfeer van ontspanning en inspanning. In de heerlijke buitenlucht met elkaar aan de slag gaan, zorgde ervoor dat 2 werelden elkaar beter leerden kennen. Jos Vermeulen (Bewegingsdeskundige senioren Ananz) legt uit ,, Door Gezond te bewegen stel je mensen in staat om langer zelfstandig te blijven met meer kwaliteit van leven. Het brengt mensen samen vanuit een gemeenschappelijke interesse en geeft compensatie en energie op een uitdagende en plezierige manier.”

Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid bij de lokale werkomgeving. Medewerkers in hun kracht zetten is iets waar alle partijen hun voordeel van hebben. De medewerkers ervaren hun betekenisvolle inzet van haar tijd en kennis en kunde, werkgevers hebben een positieve ervaring met hun medewerkers en deelnemers ervaren geluksmomenten. ,,Elkaar leren kennen en iets voor elkaar betekenen begint met een moment van contact”, aldus een enthousiaste Yvonne.