Maatschappelijke teamactiviteit SMA BV

“Maatschappelijke teamactiviteit SMA BV”

Trots om dit te hebben mogen organiseren voor deze mooie club van 60 medewerkers van het bedrijf SMA B.V. uit Mierlo.

SMA maatschappelijk actief bij Kasteel Geldrop en bij de Kinderboerderij.

Vrijdag was het zover, circa 60 medewerkers van het bedrijf SMA uit Mierlo gingen maatschappelijk actief aan de slag. Samen voor Geldrop-Mierlo organiseert maatschappelijke teamactiviteiten en zo ook deze dag. ‘’Actief aan de slag bij maatschappelijke organisaties zorgt voor verbinding met de lokale gemeenschap waarin een bedrijf gevestigd is”, legt Yvonne Kruizinga-Meier (Samen voor Geldrop-Mierlo) uit. Maatschappelijk betrokken ondernemen begint bij 1 dag. Eind september sprak ze directeur Jos Smeets van SMA voor het eerst. Daarna werden contacten onderhouden en besloot SMA om haar jaarlijkse personeelsuitje op een maatschappelijke manier in te willen vullen. Yvonne ging aan de slag met de voorbereidingen door met SMA in gesprek te gaan over hun wensen. SMA is een bedrijf, dat oplossingen zoekt voor uitdagingen. Met 60 man op 1 plek aan de slag is een mooie uitdaging in Geldrop-Mierlo, maar daar had Yvonne al direct een idee voor. Kasteel Geldrop, tevens maatschappelijk partner van Samen voor Geldroop-Mierlo, had nog genoeg klussen en wensen liggen. Na een aantal maanden voorbereiding was het afgelopen vrijdag dan zover, de zon scheen en iedereen ging actief aan de slag. Er werd heel hard gewerkt bij Kasteel Geldrop en de Kinderboerderij, door te snoeien, de konijnhokken te schilderen, nieuwe bankjes te plaatsen en de torenzolder op te ruimen. Ook werd er voor het Kasteel een nieuwe border geplaatst. SMA bewees  Kasteel Geldrop en de Kinderboerderij een grote dienst door vele klussen op te pakken en af te maken, waar normaliter veel meer tijd voor nodig was. Yvonne voegt toe: “Medewerkers van een bedrijf betekenisvol bezig laten zijn heeft meerwaarde voor de werknemers, maar ook voor de sfeer in een team. SMA heeft laten zien, dat met vele handen veel werk verricht kan worden in relatief korte tijd. Een bedrijf dat het verschil heeft gemaakt door te doen wat het belooft, namelijk “Working together is our speciality” oftewel samenwerken is onze specialiteit!”