Herinneringen ophalen en genieten bij de IJsbaan

Herinneringen ophalen en genieten bij de IJsbaan

Met medewerkers van:

– ’t Ruist Communicatie

– Process Chemistry

– Heerenhuys23

– In de Gammele Geit

– Rabobank Dommelstreek

McDonalds Geldrop

– LandJeTekst

– Gemeente Geldrop-Mierlo

– Ananz wonen welzijn zorg

Woutdoor Sports

Geldrop-Mierlo- Stichting Samen voor Geldrop-Mierlo heeft als doel om het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Geldrop-Mierlo aan elkaar te verbinden. Yvonne Kruizinga-Meier (Samen voor Geldrop-Mierlo) heeft als visie, dat het in contact brengen van bedrijven en maatschappelijke organisatie zorgt voor een hechtere en sterkere samenleving.

Vorig jaar werd de eerste activiteit met Ananz en haar bewoners met dementie georganiseerd, namelijk een gezamenlijke wandeltocht naar de IJsbaan van Wintersfeer. Medewerkers van bedrijven liepen mee als vrijwilliger en duwden de rolstoelen. Een mooie en inspirerende ervaring voor beide partijen. Daarna zijn er nog vele gezamenlijke activiteiten gevolgd en ook dit jaar is er weer gekozen om naar de IJsbaan van Wintersfeer te gaan. Veroni Haans, coördinator welzijn Ananz geeft aan: “Omdat in 2016 het uitstapje naar de schaatsbaan zo’n groot succes was, mede door de enthousiaste vrijwilligers van de diverse bedrijven, gaan we dit jaar zeker weer!”

26 Medewerkers van negen verschillende bedrijven waren van de partij, waarbij ook het gehele college van Burgemeester en wethouders meeging. Vanuit McDonald Geldrop liepen ze met maar liefst 11 medewerkers mee. Restaurantmanager Ronald Guntlisbergen legt uit: “De aanmelding van onze medewerkers was eigenlijk in een kwartiertje geregeld. Het aantal geeft aan hoezeer de betrokkenheid van onze medewerkers naar McDonalds is als werkgever, maar ook naar deze dankbare hulpacties in onze gemeente.”

Bij de IJsbaan werd er genoten van een kop warme chocomel, die werd verzorgd door Heerenhuys23 en de Gammele Geit. De bewoners genoten volop van de schaatsende kinderen op het ijs en iedereen is met de rolstoel op het ijs geweest. Een bewoonster ging zelfs twee keer een ronde op het ijs maken. Ook werden er herinneringen aan vroeger opgehaald en werd er vooral contact met elkaar gemaakt. Een andere bewoonster gaf aan, dat ze het al geweldig vond om zo samen met elkaar te zijn. Toen iedereen na de wandeltocht terug bij Ananz (locatie Berkenheuvel) was, wachtte er een warm welkom met warme worstenbroodjes. Medewerkers gaven aan dat ze ook genoten hadden en dat zorgde voor een betekenisvolle belevenis voor beide partijen.

Ook in 2018 gaat Samen voor Geldrop-Mierlo verder met het bijeenbrengen van het maatschappelijk veld met het bedrijfsleven. Deze twee werelden kunnen elkaar heel goed versterken. Meer informatie over Samen voor Geldrop-Mierlo kunt u vinden op de website www.samenvoorgeldropmierlo.nl of via Yvonne Kruizinga-Meier op 06-13783963.

klik hier voor het origineel bericht DeMooiGeldropMierloKrant.