Wandel 3-daagse met Ananz

Samen bij de wandel 3-daagse van Ananz

 

Deze middag biedt ons een mooie gelegenheid om iets terug te doen voor de maatschappij

 

Ronald Guntlisbergen,                 manager McDonald’s Geldrop

Samen aan de wandel 3-daagse van Ananz.

Juni 2017 – Het waren drie dagen zon en wandelplezier. De bewoners van Ananz zijn letterlijk in het zonnetje gezet tijdens de 13e Wandeldriedaagse van Ananz Wonen Welzijn Zorg. Woensdag 14 juni, ging de tocht van start onder een strak blauwe hemel. Samen voor Geldrop-Mierlo leverde dit keer een deel van de vrijwillige begeleiders. Acht maatschappelijk betrokken bedrijven hadden zich opgegeven om mee te helpen deze bewoners met dementie een fantastische wandeling te bezorgen. Samen met het team van Ananz en de bewoners maakten ze er een onvergetelijke tocht van.

Dank voor jullie bijdrage, Woutdoor Sports, Process Chemistry, JohansenProject-S, Heerenhuys23,  Mc Donald’s Geldrop, Magnolia Coaching en Training, Close the Gap en Rabobank Dommelstreek.

‘Het mooiste is toch wel dat je iets kunt betekenen voor een ander.’ zegt Sanneke  van McDonald’s Geldrop, ‘Het is fijn om aan het eind te merken dat ze het zo enorm waarderen. Dat ze echt blij zijn met je.’ Emmy Dudok, ProcessChemistry, had nooit gedacht dat je als kleine zelfstandige ook een kans krijgt om mee te doen aan dit soort activiteiten: “Zonder familie of kennissen kom je niet snel in een zorgcentrum, maar een activiteit als deze maakt de afstand kleiner. Beide kanten beleven hier plezier aan.”  Vormden dementerende bejaarde mensen tot nu toe een drempel voor haar, achteraf viel het reuze mee. “Ik heb het erg naar mijn zin gehad met de dame die ik mocht begeleiden: Een meer perfectere dag, hadden we niet kunnen hebben!”

‘Ik kan makkelijk meters maken en meehelpen hun wereld te vergroten. Zij leren mij heel veel en maken het duidelijk dat je NU mag en moet genieten.’ Wout Delen, Woutdoor Sports

‘Deze middag biedt ons een mooie gelegenheid om iets terug te doen voor de maatschappij,’ zegt Ronald Guntlisbergen, manager McDonald’s Geldrop. Hij vindt het jammer dat de Stichting Samen voor Geldrop-Mierlo nog zo weinig bekend is.  ‘Als je toch ziet hoeveel je op een redelijk eenvoudige manier al voor elkaar kunt betekenen, is het jammer dat nog maar zo weinig mensen en organisaties hier weet van hebben. Het voelt goed om iets voor een ander te doen.’ aldus Guntlisbergen.

Dana, Rona en Corrina van Heerenhuys23, vonden het in het begin wel spannend omdat ze niet wisten wat ze te wachten stond. Zo bekend zijn ze niet met deze doelgroep. Al had Dana wel een ervaring met de rolstoel van haar overgrootoma, die maar net goed afliep. Inmiddels weet ze hoe het moet en gaat ze vol vertrouwen op pad met haar collegaatjes.

 

De samenwerking tussen Ananz en Samen voor Geldrop Mierlo werpt steeds meer mooie vruchten af en neemt een duurzame vorm aan.